Aankomende activiteiten

Dinsdag 23 mei | Kantoorbezoek AKD


Op dinsdag 23 mei zal het Molengraaff Dispuut afreizen naar Rotterdam om een kantoorbezoek te brengen aan AKD. AKD is een van de grotere kantoren in Nederland met kantoren in de gehele Benelux. Het kantoor is thuis in vrijwel ieder rechtsgebied en hanteert het uitgangspunt dat diverse teams zorgt voor de meest creatieve adviezen.

Tijdens het kantoorbezoek zal het handelsrechtelijke thema “handelsovereenkomsten en incoterms” worden besproken. Incoterms zijn bepaalde standaarden die de rechten en plichten van de koper en verkoper vastleggen bij internationaal transport. Gedurende het kantoorbezoek zullen we dergelijke incoterms bespreken en ook onderzoeken wat het effect van incoterms zijn op handelsovereenkomsten. Transport & trade is een van de expertises van AKD. Het bezoek dan ook plaatsvinden op het kantoor in havenstad Rotterdam!

Het kantoorbezoek vangt aan om 15:00 uur aan de Wilhelminakade 1 te Rotterdam. Rond 18:00 uur zal het inhoudelijke gedeelte afgelopen zijn en zullen wij onder het genot van een drankje verder kennismaken met het kantoor. Je kunt je hier inschrijven!

Woensdag 31 mei | Masterclass III-III: Kantoorbezoek Houthoff


Voor het laatste onderdeel van deze Masterclass zal het Molengraaff Dispuut op woensdag 31 mei een kantoorbezoek brengen aan Houthoff. Houthoff is een onafhankelijk full-service Nederlands advocatenkantoor. Naast de Nederlandse vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, hebben zij kantoren en vertegenwoordigers over de gehele wereld, zoals in Houston, Tokio, New York en London.

Tijdens het kantoorbezoek zullen we afstappen van de echtscheiding en de splitsing van kapitaalvennootschappen en zullen we kennismaken met weer een ander rechtsgebied waarin het recht een al dan niet wenselijke verdeling maakt. Welk rechtsgebied je precies te wachten staat? Dat blijft nog even in het midden. Wel kunnen we mededelen dat er naast een inhoudelijk gedeelte over een scheiding, ook speeddaten op het programma staat! We zullen namelijk gaan speeddaten met kantoorgenoten om zo een zo goed mogelijk beeld van het kantoor te vormen.

Het kantoorbezoek zal om 13:30 uur aanvangen aan Weena 355 te Rotterdam en rond 19:00 uur afgelopen zijn. Lijkt het je leuk om kennis te maken met het kantoor Houthoff? Schrijf je dan snel hier in!

Donderdag 1 juni | Onthullingsborrel kandidaatsbestuur


Meet het XVIIe! Benieuwd wie er volgend jaar aan het roer van de vereniging zullen staan? Op donderdag 1 juni vindt er een borrel plaats waarbij wij het XVIIe (kandidaats)bestuur aan jullie zullen onthullen. Uiteraard zal het XVIIe (kandidaats)bestuur zelf ook aanwezig zijn en zullen zij zich aan jullie voorstellen. Tevens zal er een gelegenheid zijn het (kandidaats)bestuur te leren kennen en hen te feliciteren.

De onthullingsborrel zal om 19:45 uur aanvangen in Café JOOSTAchter Sint Pieter 3 te Utrecht. Deze feestelijke aangelegenheid wil je niet missen, dus schrijf je snel hier in!

Donderdag 8 juni | Kantoorbezoek Loyens & Loeff


Op donderdag 8 juni zal het Molengraaff Dispuut afreizen naar Amsterdam om een kantoorbezoek te brengen aan Loyens & Loeff. Het kantoor is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Loyens & Loeff adviseert zowel naar Benelux als Zwitsers recht en bevindt zich in de belangrijke financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Tijdens het kantoorbezoek zullen wij op een interactieve wijze kennismaken met de zogeheten WAMCA-procedures. De WAMCA is een wet die het gemakkelijker maakt om met alle schuldeisers tegelijk één collectieve vordering tot schadevergoeding in te stellen. Op deze manier hebben we de laatste tijd onder andere miljoenenclaims gezien tegen techgiganten als Apple en TikTok. Samen met advocaten van Loyens & Loeff zullen we dieper ingaan op de werking van deze wet en hun ervaringen sinds de invoering.

Het kantoorbezoek zal om 14:30 uur aanvangen aan de Parnassusweg 300 te Amsterdam. Na het inhoudelijke gedeelte zal de gelegenheid bestaan om de sfeer op het kantoor te proeven tijdens de borrel. Rond 18:00 uur zal het kantoorbezoek afgelopen zijn. Ben jij geïnteresseerd in onze nieuwe sponsor? Schrijf je dan nu hier in!

Maandag 12 juni | MD College Tour: Robert Crince le Roy


Advocaten bij grote, middelgrote en kleine kantoren krijgen er verrassend vaak mee te maken: de Nederlandse orde van advocaten (NOvA). Het orgaan dat later (of binnenkort) verantwoordelijk is om jou in te schrijven op het tableau, en jou op je vingers te tikken als je een beroepsfout maakt (laten we hopen niet te vaak). Maar hoe vaak en op welke manieren krijg je nou als advocaat te maken met de NOvA? Om deze vragen en nog vele andere te beantwoorden, hebben we voor deze editie van de MD College Tour niemand minder dan de algemeen deken van de Nederlandse orde van advocaten weten te strikken: Robert Crince le Roy!

Als algemeen deken staat de heer Crince le Roy aan het hoofd van de NOvA. Wij zullen op maandagavond 12 juni met hem in gesprek gaan over een veelvoud aan onderwerpen die momenteel spelen binnen de advocatuur. We zullen het onder andere gaan hebben over het herziene toezicht op advocaten, zijn carrière, de rol van de NOvA in maatschappelijke en ethische kwesties en wat de NOvA eigenlijk inhoudt voor advocaten. Hierbij bestaat tevens de mogelijkheid om al je (eigen) prangende vragen te stellen!

De MD College Tour zal aanvangen om 19:15 uur in de Senaatszaal van het Academiegebouw, gelegen aan Domplein 29 te Utrecht. De inloop vangt aan om 19:00 uur. Het evenement zal tevens worden afgesloten met een gezellige borrel! Ben jij nou benieuwd wat de NOvA later eigenlijk voor (of tegen) jou gaat/kan doen en wil je de huidige algemeen deken alvast te vriend houden? Of ben je benieuwd naar wat voor carrièrepad Robert Crince le Roy heeft bewandeld? Meld je dan snel hier aan voor de MD College Tour!

Sponsoren:

Hoofdsponsor