Aankomende activiteiten

6 t/m 9 februari | Studietrip (Inschrijving gesloten)


Op de Studietrip zullen een hoop telefooncellen, taxi’s en rode dubbeldekkers te spotten zijn. Van maandag 6 februari t/m donderdag 9 februari 2023 zal het Molengraaff Dispuut namelijk afreizen naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk: Londen! De bruisende Engelse hoofdstad heeft het allemaal: van eeuwenoud erfgoed en hoogstaande cultuur tot lekker eten en drinken, uitgaan en winkelen op wereldniveau. Londen is een wereldstad die iedereen móet hebben gezien, en die nog steeds indrukwekkend is als je hem voor de tweede, derde of misschien wel vierde keer bezoekt. Daarnaast is Londen een juridische hoofdstad: hier bevinden zich The Supreme Court en The Royal Courts of Justice. Daarnaast telt ‘The City’ talloze advocatenkantoren op wereldschaal. Al rechtsvergelijkend en met een hoop gezelligheid zal het Molengraaff Dispuut dit verkennen op deze Studietrip!

Donderdag 16 februari | Kantoorbezoek NautaDutilh (VOL)


Op donderdag 16 februari zal het Molengraaff Dispuut afreizen naar Amsterdam om daar een kantoorbezoek te brengen aan NautaDutilh. NautaDutilh is een internationaal advocatenkantoor met onder andere vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, London en New York. NautaDutilh behoort tot de groep grotere advocatenkantoren binnen de Benelux.

Mocht je niet genoeg hebben gekregen van MD Masterclass II-II, dan is dit kantoorbezoek de ideale kans om verder in het financiële recht te duiken! Tijdens het inhoudelijke gedeelte van het kantoorbezoek krijgen we een lezing over het thema ‘Eenzijdige wijzigingsbedingen met variabele rentes’. Banken kunnen eenzijdige wijzigingsbedingen opnemen in hun overeenkomsten. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld de opslag op het rentepercentage wijzigen. Een voorbeeld zien we terug in de zogeheten ‘Euribor-hypotheken’. De vraag is echter of deze bedingen gekwalificeerd kunnen worden als oneerlijke bedingen.

Het kantoorbezoek zal om 14:45 uur aanvangen aan de Beethovenstraat 400 te Amsterdam.Het inhoudelijke gedeelte zal tot ongeveer 17:30 uur duren, waarna we zullen afsluiten met een gezellige borrel. Ben je benieuwd naar NautaDutilh? Meld je dan hier aan voor het kantoorbezoek!

Maandag 20 februari | Driehoekslezing (VOL)


Op maandag 20 februari vindt de jaarlijkse Driehoekslezing van Ad Informandum, het Molengraaff Dispuut en Vevanos plaats! Tijdens de Driehoekslezing zullen verschillende sprekers een overkoepelend thema belichten vanuit drie perspectieven: strafrecht, privaatrecht en notarieel recht.

Dit jaar zal het thema ‘privacy en gegevensverwerking’ centraal staan. Verschillende vraagstukken zullen daarbij de revue passeren. Hoe wordt bijvoorbeeld de publicatie van beeldmateriaal bekeken vanuit privacyperspectief? De Driehoekslezing zal worden geopend door dagvoorzitter Jan Biemans, waarna drie verschillende sprekers vanuit een eigen expertise hun licht zullen laten schijnen op privacy anno 2023. Houd de ledenmail goed in de gaten voor de onthulling van de sprekers!

De Driehoekslezing zal plaatsvinden in de Belle van Zuylenzaal van het Academiegebouw, gelegen aan Domplein 29 te Utrecht. De lezing zal aanvangen om 19:15 uur en tot ongeveer 21:30 uur duren, waarna we met zijn allen onder het genot van een drankje verder kunnen praten bij Bar Walden. De inloop vangt aan om 19:00 uur. Ben jij een all-round rechtenstudent die eigenlijk alle rechtsgebieden interessant vindt? Schrijf je dan hier in! Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Sponsoren:

Hoofdsponsor