Aankomende activiteiten

Maandag 12 september | Algemene Ledenvergadering


Op maandagavond 12 september vanaf 20:00 uur vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Deze zal plaatsvinden in de Aula van het Academiegebouw, gelegen aan het Domplein 29 te Utrecht.

Tijdens deze vergadering zal het XVIe bestuur als volgt worden geconstitueerd:

Liv Bennink – Praeses
Chanel Naomi van Meelen – ab Actis
Noa van Doesburg – Fiscus (Vice-Praeses)
Gerdy Mbow – Commissaris Externe Betrekkingen
Jeroen van Scharrenburg – Commissaris Inhoudelijke Activiteiten

Tevens zal worden teruggeblikt op het afgelopen jaar en zal het XVIe bestuur hun beleid presenteren. De volledige agenda van de Algemene Ledenvergadering is in een aparte mail aan jullie verstuurd. Aansluitend bestaat de gelegenheid om gezellig te blijven borrelen bij Quignon, gelegen aan Oudegracht 134 te Utrecht. Lijkt het je leuk om kennis te maken met het nieuwe bestuur? Of wil je samen met de andere leden het nieuwe jaar inluiden? Schrijf je dan hier in!

 

Tweeluik retorica | Lezing

Dinsdag 24 mei | 19:15-21:00

Het eerste onderdeel van het tweeluik betreft een lezing gegeven door Lukas van de Berge. Voor vele van jullie zal hij vast een bekend gezicht zijn. Hij zal ons tijdens deze lezing een spoedcursus retorica geven. De geschiedenis en ontwikkeling van de retorica zullen aan bod komen en ook zullen er hedendaagse voorbeelden besproken worden waarin de principes van de retorica worden toegepast. Wil je meer leren over hoe je een krachtig betoog houdt? Schrijf je dan nu in voor de lezing van het tweeluik via deze link.

De lezing zal plaatsvinden op dinsdagavond 24 mei om 19:15 op Janskerkhof 2-3 te Utrecht in lokaal 019. De lezing zal worden afgesloten met een gezellige borrel.

 

MD College Tour | Madeleine de Cock Buning

Maandag 30 mei | 19:15-21:30 

Na het Symposium staat nu ook de tweede activiteit van de Inhoudelijke Activiteitencommissie op het programma: de MD College Tour! De derde editie van dit evenement zal op maandagavond 30 mei om 19:15 uur plaatsvinden. Dit jaar zal Madeleine de Cock Buning te gast zijn bij de MD College Tour. Madeleine de Cock Buning is hoogleraar aan de UU en is gespecialiseerd in het auteursrecht en media- en communicatierecht. Hierbij richt zij haar onderzoek zich voornamelijk op de relatie tussen recht en disruptieve technologie. Daarnaast is zij werkzaam bij Netflix als Vice President Public Policy van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Bovendien is Madeleine de Cock Buning tot 2019 tien jaar lang voorzitter geweest van het Commissariaat voor de Media. Tijdens de MD College Tour krijgen jullie de kans om vragen te stellen aan Madeleine de Cock Buning! De eervolle taak van gespreksleider zal worden ingevuld door Ivo Giesen.

 

Bezoek aan de Netherlands Commercial Court

Donderdag 2 juni | 10:00 – 11:30 (evt. langer door bijwonen zitting)

Op 1 januari 2019 hebben we er in Nederland een nieuw soort gerecht bij gekregen: De Netherlands Commercial Court. De NCC is opgericht om internationaal actieve bedrijven te ondersteunen bij internationale handelsgeschillen. Het gerecht is het enige Europese commercial court, naast Londen, dat volledig in het Engels commerciële geschillen beslecht. Een echte primeur dus! De NCC is onderdeel van de Amsterdamse rechtbank en het Amsterdamse hof. We krijgen als Molengraaff Dispuut een buitengewone kans om een bezoek te brengen aan dit nieuwe gerecht. Eerst zullen we een presentatie krijgen en is er ruimte voor vragen en discussie. Hierna mogen we een zaak bijwonen van de Ondernemingskamer van het Hof in Amsterdam.

Het bezoek aan de NCC zal plaatsvinden op 2 juni om 10:00 uur in het gebouw van het gerechtshof aan het IJ, IJdok 20 te Amsterdam. De presentatie zal tot ongeveer 11:30 uur duren. ‘s Middags kun je optioneel een zitting bijwonen.

 

Masterclass 3-3 | Bestuurdersaansprakelijkheid bij Wijn & Stael

Woensdag 8 juni | 15:30 – 18:00 

Op woensdag 8 juni staat het kantoorbezoek bij het Utrechtse Wijn & Stael op de planning. Wijn & Stael is een middelgroot advocatenkantoor, gevestigd aan de Maliesingel 20 te Utrecht. Het kantoor heeft een brede expertise en is vooral gericht op de rechtsgebieden die voor ondernemingen van belang zijn. Het kantoorbezoek maakt onderdeel uit van Masterclass III, genaamd ‘Ondernemingsrecht: De opkomst en de teloorgang van een miljoenenbedrijf’. In deze laatste editie van de laatste Masterclass zal worden besproken wat de consequenties zijn als het misgaat binnen een onderneming. Wie kan er dan aansprakelijk worden gesteld?

Het kantoorbezoek zal om 15:30 uur aanvangen en zal worden afgesloten met een borrel. Lijkt het jou leuk kennis te maken met een middelgroot en lokaal advocatenkantoor? En wil jij de allerlaatste inhoudelijke activiteit van dit collegejaar jaar niet missen?

Tweeluik retorica | Disney’s Aladdin

Donderdag 9 juni | 20:00-22:30

Nergens worden retorische vaardigheden beter in de praktijk gebracht dan in het theater. Daarom zullen we als tweede onderdeel van het tweeluik afreizen naar het altijd zonnige Scheveningen om daar van de musical Aladdin te genieten. Deze grote Broadwaymusical vertelt het verhaal van straatdief Aladdin en prinses Yasmine dat iedereen ongetwijfeld nog kent uit hun kindertijd. Ben je fan van musicals, Disney of een mooi liefdesverhaal? Schrijf je dan in voor het tweede deel van het tweeluik retorica.

De voorstelling zal plaatsvinden op donderdagavond 9 juni om 20:00 uur in het AFAS Circustheater, Circusstraat 4 in Den Haag.

 

Lustrumborrel (met onthulling kandidaatsbestuur)

Dinsdag 14 juni | 20:00 – 00:00

Dit jaar viert het Molengraaff Dispuut zoals je ongetwijfeld weet zijn derde Lustrum! Op dinsdag 14 juni vindt een Lustrumborrel plaats, waar we graag met jullie allemaal willen proosten op deze mijlpaal! We trakteren jullie daar graag op hapjes en drankjes. De borrel vindt plaats bij JackRabbit, Neude 29 te Utrecht. Daarnaast wordt op deze speciale avond het XVIe kandidaatsbestuur onthuld! Ben jij benieuwd wie er volgend jaar aan het roer van de vereniging staan? Dan wil je deze avond zeker niet missen! De inloop vangt aan om 20:00 uur, waarna om 20:30 uur het XVIe kandidaatsbestuur bekend zal worden gemaakt. Het is verder de hele avond mogelijk om in te lopen en gezellig een drankje mee te drinken! Zien we je daar?

Lustrumactiviteit: MD Getaway

Maandag 27 juni tot en met dinsdag 28 juni 

Om het Lustrumjaar knallend af te sluiten staat er een meerdaagse lustrumactiviteit klaar! Op maandag 27 juni en dinsdag 28 juni is het tijd voor een echte ‘MD Getaway’: een minitrip met het Molengraaff Dispuut ter ere van het IIIe Lustrum. Na de tentamens wil iedereen stoom afblazen, en wat is daar een betere plek voor dan de Efteling? Het MD neemt je mee op minivakantie naar de Efteling mét overnachting! Naast het park staat er nog een toffe activiteit op het programma. De Lustrumcommissie heeft een leuk hotel in de buurt geregeld. Het beloven twee dagen vol gezelligheid te worden en dat allemaal zonder eigen bijdrage! Heb jij zin om dit Lustrumjaar goed af te sluiten en zie je jezelf al in de Droomvlucht zitten? Houd dan maandag 27 juni en dinsdag 28 juni (beide dagen, inclusief overnachting) vrij!

Sponsoren: