Resultaten Pleitteam 2016-2017

Onder leiding van de commissie bestaande uit Jonathan Rekker (voorzitter), Lisa van Geel (fiscus), Fabian Buizer (ab Actis) en Arthur Boitelle (bestuurscoördinator) heeft het MD-pleitteam 2016-2017 vele successen behaald.

Het wedstrijdjaar begon met de Groninger Pleitwedstrijd (GPW) waar Arthur en Lisa na de eerste 2 rondes een score behaalden van een 8,3, waarmee zij 0,5 punten boven de nummer 2 zijn geëindigd. Zij behaalden daarmee een finaleplaats die resulteerde in een tweede plek op de eerste wedstrijd. Dit succes beloofde het begin te zijn voor nog vele finaleplaatsen in de loop van het jaar.

In februari vonden de Nationale Snelpleitwedstrijden plaats in Tilburg. Evelien, Diederik en Lot vertegenwoordigden een team en Jonathan, Eveline en Christiaan het tweede MD-team. Ook hier wist één van onze teams een finaleplaats te behalen.

Omdat het MD zich al jaren hard maakt om een deelnameplaats te bemachtigen voor de Nationale Pleitmarathon (NPM) werden er dit jaar voor de eerste keer Utrechtse voorrondes georganiseerd. De strijd vond plaats in Janskerkhof 2-3 tussen Sirius en MD en eindigde in een nipte maar overtuigende winst van MD. De NPM-organisatie heeft besloten ons nog niet deel te laten nemen aan de NPM; in de nabije toekomst hopen wij dat hier verandering in komt en wij wederom een Utrechtse voorronde mogen winnen.

De successen hielden hier niet op. Ook tijdens de Utrechtse Pleitkampioenschappen (UPK) in maart heeft het MD-pleitteam zich op de kaart gezet door wederom een finaleplaats te bemachtigen. De rechtbank Midden-Nederland was het toneel van een zinderende finale waar helaas de zege naar het andere team ging.

Begin juni vond de CICERO’s Landelijke Pleitstrijd plaats in de rechtbank Amsterdam. Na een jaar lang eeuwige tweede te zijn geweest, mocht dit keer het MD-pleitteam daadwerkelijk met de winst naar huis. Lot en Mikel hebben als pleitteam laten zien hoe het moet. De jury kon dan ook niet om ons heen. Tijdens het pleidooi was een vurig debat gaande. Daarna werd zelfs nog een korte schorsing ingelast om de mogelijkheid van mediation te bespreken. Een beslissing van de rechter was echter noodzakelijk. Na de ronde voor repliek & dupliek werd in het vonnis besloten dat beide partijen op bepaalde punten gelijk hadden. Bij de prijsuitreiking werd gelukkig in het voordeel van onze pleiters besloten. Na vier eerdere pleitwedstrijden, waarvan drie finales, is met deze overwinning een einde gekomen aan het jaar van het vijfde pleitteam van het Molengraaff Dispuut. Met deze prachtige resultaten op zak hoopt het pleitteam haar succes in het volgende collegejaar door te zetten met een nieuwe lichting pleiters.

Pleitteam 2016-2017
– Commissie
– Rutger Timmer
– Laurens Spelten
– Lot Wolswijk
– Mikel Tolboom
– Evelien Brussee
– Eveline Neele
– Diederik Simons
– Julia van Ophem
– Christiaan van Dissel (oud-pleitteamcommissie en invaller)