Finale Pleitwedstrijd CICERO 2014

Op zaterdag 17 mei hebben Lisa Molenaars en Folker de Witte een finaleplaats weten te bemachtigen bij CICERO’s landelijke pleitwedstrijd.

Onder toeziend oog van een vakkundige jury kregen teams uit het gehele land de gelegenheid om hun kwaliteiten in de rechtszaal met elkaar te meten. Een van de moeilijkheden die de deelnemers moesten overwinnen, was de korte voorbereidingstijd. Slechts een halfuur voor aanvang van de pleitstrijd werd de casus aan de deelnemers bekendgemaakt. Dit vergde stressbestendigheid, besluitvaardigheid en creativiteit. Gelukkig bleken de leden met hun achtergrond van pleittrainingen opgewassen tegen de uitdaging.

Na de twee voorrondes stond het Molengraaff Dispuut met de hoogste score bovenaan op de ranglijst en had daarmee een plek in de finale bemachtigd. De strijd werd gestreden tegen Rota Carolina, een pleitgenootschap uit Nijmegen. Uiteindelijk oordeelde de jury in het voordeel van Rota Carolina. Desalniettemin een mooie prestatie aan de kant van het Molengraaff Dispuut!