Finale GPW 2016

Op zaterdag 26 november hebben Lisa van Geel en Arthur Boitelle met begeleiding van Fabian Buizer de finale behaald van de Groninger Pleitwedstrijd 2016.

Ieder jaar organiseert de Civielrechtelijke Vereniging Diephuis de Groninger Pleitwedstrijd. De jury bestaat uit advocaten, rechters en andere specialisten. De Groninger Pleitwedstrijd bestaat uit 2 rondes van 1 tegen 1. De casus voor deze rondes hebben de deelnemers van tevoren opgestuurd gekregen. Een team, bestaande uit 2 studenten met eventuele begeleiding, krijgt scores voor hun pleitprestaties. De twee teams met de hoogste scores mogen door naar de finale en nemen het daar tegen elkaar op.

Lisa van Geel en Arthur Boitelle hebben na de eerste 2 rondes een score behaald van een 8,3, waarmee zij 0,5 punten boven de nummer 2 zijn geëindigd. In de finale waren zij helaas net iets minder goed dan hun wederpartij, maar de finaleplek is ook een prachtig resultaat. Dit mede omdat de concurrentie dit jaar bestond uit 13 andere teams, waarvan de helft al een eerdere Groningse voorronde heeft moeten doorstaan.

Het pleitteam hoopt dit jaar nog meer successen te boeken; er zal dan ook worden ingezet op een intensievere voorbereiding.