Stibbe

Werken bij Stibbe
Stibbe is een vooraanstaand internationaal advocaten- en notarissenkantoor met circa 300 juristen en vestigingen in Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Dubai, Hong Kong, Londen en New York.
Tot onze cliënten behoren overheidsinstellingen en toonaangevende, internationaal opererende ondernemingen in binnen- en buitenland. Stibbe geeft haar cliënten deskundige juridische begeleiding op alle rechtsgebieden: van ondernemingsrecht, arbeids- en administratief recht tot fiscaal en notarieel recht.

(Internationale) student-stage en scriptiestage
Derde- en vierdejaarsstudenten krijgen de kans om bij Stibbe de advocatuur, het notariaat of de fiscale advocatuur te verkennen. Een stage bij ons kantoor duurt doorgaans twee maanden. In overleg kan dat korter zijn.
Je kunt bij Stibbe ook kiezen voor een ander type stage. Denk aan een scriptiestage, waarin je een stage combineert met het schrijven van een scriptie.
Tijdens de stage doe je veel praktische ervaring op. Je woont zittingen en praktijkgroepbesprekingen bij. Verder help je bij het voorbereiden van processtukken, het beantwoorden van rechtsvragen, het vervaardigen van conceptbrieven aan cliënten, advocaten en wederpartijen. Ook doe je literatuur- en jurisprudentieonderzoek. En vanzelfsprekend ben je van de partij bij kantooruitjes, stagiaireweekenden en lezingen.

Tevens is het mogelijk om een internationale student-stage te lopen. Gedurende circa twee maanden loop je eerst een maand stage op ons kantoor in Amsterdam en vervolgens een maand in Londen of New York.

Voor een beperkt aantal studenten, dat ver van Amsterdam woont, is een kantoorappartement beschikbaar. De reis- en huisvestingskosten in Londen en New York worden voor je geregeld en betaald. Daarnaast ontvang je de Nederlandse stagevergoeding à 800 euro bruto per maand, vermeerderd met een cost of living factor.

Juridisch-assistentschap: werken naast studeren
Wanneer je als derde- of vierdejaarsstudent meer wilt dan een student-stage biedt Stibbe je de mogelijkheid te werken naast het studeren, namelijk door middel van het juridisch-assistentschap. Jaarlijks hebben we plaats voor juridisch-assistenten die voor minimaal vier maanden twee of drie dagen bij ons in dienst treden. De werkzaamheden van een juridisch-assistent zijn te vergelijken met die van een student-stagiaire of beginnend junior-medewerker. Zo leer je in de laatste fase van je studie de praktijk van de advocatuur of het notariaat nog beter kennen.

Interesse in werken bij Stibbe?
Ben je geïnteresseerd in een baan bij Stibbe als junior-medewerker, kandidaat-notaris of fiscalist? Of wil je meer weten over de mogelijkheden voor een (internationale) student-stage, een juridisch-assistentschap, deelname aan de masterclass STBB2NY of de Stibbe Amsterclass?
Solliciteer dan via een van de sollicitatieformulieren op www.werkenbijstibbe.nl of neem contact op met Sofie Simao: +31 (0)20 54 60 952 of mail naar sofie.simao@stibbe.com.