Praktijkdag Wijn & Stael

Op vrijdag 16 november bezocht het Molengraaff Dispuut het advocatenkantoor Wijn & Stael. Dit kantoor is gevestigd in een prachtig pand aan de Maliesingel te Utrecht. Onder het genot van koffie en thee startte de dag met een kantoorpresentatie, die werd gegeven door Jordy Hurenkamp en Jan Henk van der Velden. Door deze presentatie kregen wij een goed beeld van het kantoor. Er werken ongeveer vijfendertig advocaten bij Wijn & Stael en hun rechtsgebied varieert van bijvoorbeeld gezondheidsrecht tot ondernemingsrecht. Daarna werd ons verteld wat de student- en advocaatstagemogelijkheden zijn. Wat mij positief opviel is dat je bij de studentstage in aanraking zal komen met alle rechtsgebieden van Wijn & Stael. Ook kun je kiezen tussen een stage van zes of acht weken.

Na deze presentatie begonnen we met het inhoudelijke gedeelte. De casus die wij deze dag behandelden, betrof een leuk en origineel onderwerp. De casus ging over de burgemeester van Amersfoort die niet blij was met een gepubliceerd artikel in de AD. In dit artikel werden uitlatingen van de burgemeester omschreven die hij nooit zou hebben gedaan. Ook zou hij een bekende Utrechter hebben beledigd. Na de heerlijke lunch werden we in drie groepen verdeeld die de belangen van de burgemeester, het AD en de bekende Utrechter behartigden. In eerste instantie hebben de groepen meerdere malen onderhandeld maar uiteindelijk eindigde het geschil in een kort geding.

Bijzonder aan dit inhoudelijk gedeelte was dat er aandacht werd besteed aan verschillende aspecten. Om te beginnen werkte elk groepje samen met een ‘echte’ cliënt. Je leerde daarom goed hoe je met een cliënt moet omgaan. De bekende Utrechter werd gespeeld door de bekende Utrechter Henk Westbroek! Henk Westbroek zat uitstekend in zijn rol waardoor wij naast een leerzame, ook een erg lachwekkende cliënt hadden. Daarnaast werd er aandacht besteed aan onderhandelen, samenwerken, juridisch beredeneren, het opstellen van een eis en uiteindelijk het pleiten. Vanwege het voorgaande was dit een afwisselend en ontzettend leerzaam inhoudelijk gedeelte!
Na het kort geding, konden we door ‘de geheime deur’ naar een gezellig zaaltje waar heerlijke hapjes en drankjes voor ons klaar stonden. Bij deze borrel kreeg je de gelegenheid om ook met andere advocaten van Wijn & Stael te praten.

Dit middelgroot kantoor biedt naar onze mening enerzijds hoge kwaliteit en anderzijds een goede sfeer. Wij kijken terug op een ontzettend leerzame en leuke dag. Wij danken Wijn & Stael dan ook zeer voor deze geslaagde vrijdagmiddag!

Door: Manon Moerdijk