MD-Masterclass | Arbeidsrecht: ”Olympische Koorts”

In het kader van de driedelige MD-Masterclass arbeidsrecht bracht het Molengraaff Dispuut op maandag 26 september een bezoek aan het Amsterdamse kantoor van Loyens & Loeff. Het allereerste bezoek van het nieuwe seizoen begon met een introductie van het kantoor door een van de partners. Hij vertelde ons over de kenmerkende aspecten die Loyens & Loeff onderscheidden van anderen kantoren en over zijn eigen loopbaan bij het kantoor. Vervolgens werden we middels een presentatie geïnformeerd over de verschillende carrièremogelijkheden voor studenten bij Loyens & Loeff, zoals stages, startersfuncties en de aankomende Businessclass in Parijs.

Hierna gingen we serieus aan de slag met het ontslagrecht. Het doel van de masterclass was om bekend te raken met de belangrijkste vraagstukken van dit rechtsgebied. Wanneer mag een werkgever zijn werknemer ontslaan? En hoe gaat het beëindigen van een arbeidscontract in de praktijk in zijn werk? Het gezelschap werd in twee groepen ingedeeld die deze kwesties vanuit twee verschillende perspectieven, namelijk dat van de werkgever en werknemer, gingen bestuderen. Door een spoedcursus van de junior associates werden we in een bliksemsnel tempo bekendgemaakt met de hoofdlijnen van het nieuwe ontslagstelsel. We leerden over de verschillende ontslaggronden en op welke vergoedingen de vertrekkende werknemer recht heeft.

Deze kennis konden beide partijen vervolgens toepassen op een casus die was geïnspireerd door de recente gebeurtenissen rond Joeri van Gelder. Deze turner kwam uitgebreid in het nieuws toen hij na het bereiken van de olympische finale werd weggestuurd omdat hij tot diep in de nacht was gaan stappen. Vastgesteld moest worden of Van Gelder voor zijn gedrag kan worden ontslagen en op welke vergoedingen hij in dat geval aanspraak maakt. Op basis van een fictief arbeidscontract gingen we de onderhandelingen met de wederpartij voorbereiden. Hierbij speelden allerlei complicerende factoren mee, waaronder het bestaan van een ontslagtermijn, een concurrentiebeding en een bonus.

Nadat de twee groepen zich vanuit twee perspectieven in deze casus hadden verdiept kon een confrontatie natuurlijk niet uitblijven! Via de telefoon maakte de vertegenwoordigers van de werkgever hun voorwaarden bekend, waarna vertegenwoordigers van de werknemer hun visie op de zaak bepleitten. Alhoewel het uitgebreid uitonderhandelen van de zaak door tijdsgebrek helaas niet mogelijk was, kregen we op deze manier een mooi inkijkje in de wereld van de arbeidsrechtsjurist.

Als afsluiting van het bezoek stond er een heerlijke lunch voor ons klaar. Onder het genot van de broodjes konden we kennis maken met verschillende werknemers van het kantoor. Het was erg interessant om iets mee te krijgen van hun ervaringen en zodoende inspiratie op te doen voor onze eigen toekomstplannen.

Ik hoef niet alleen voor mijzelf te spreken wanneer ik Loyens & Loeff complimenteer voor deze leuke en leerzame masterclass. De theorie werd op een creatieve manier verbonden met de praktijk. Bovendien was de inhoud uitdagend, zowel voor de aanwezige masterstudenten als voor een tweedejaars als ik. Het gastvrije ontvangst en de heerlijke lunch maakte dit bezoek compleet en daarom wil ik Loyens & Loeff hartelijk danken voor deze dag.

 

Door: Michiel de Lange