MD-Masterclass ADR | Arbitrage bij De Brauw Blackstone Westbroek

Woensdag 18 mei 2016 bracht het Molengraaff Dispuut een bezoek aan De Brauw Blackstone Westbroek. De masterclass stond in het teken van de arbitragepraktijk, hetgeen aansluit bij de studietrip naar Londen die van 2-4 juni zal plaatsvinden. Na een warm welkom van recruitment stagiaire Fleur de Wolf gingen we naar boven. Er stond een heerlijke lunch klaar en onder het genot van een broodje kroket, sandwiches en jus d’orange kregen we een erg enthousiast praatje van twee advocaat- stagiaires, Iskander Timman en Louis van Roessel, die ‘toevallig’ allebei in het Molengraaff Dispuut Bestuur hebben gezeten. Wij kregen de gelegenheid vragen te stellen en zij vertelden over hun ervaringen als advocaat-stagiaire.

Na een korte pauze, waarin toch even werd aangestipt dat de das van het Bestuur van het Dispuut wel echt een fellere kleur had dan vroeger, was het tijd voor het inhoudelijke gedeelte. Twee ervaren advocaten vertelden over de arbitrage praktijk op kantoor. Met veel enthousiasme werden we meegenomen in de wereld van arbitrage, voor ons was het allemaal behoorlijk nieuw waardoor wij een uur lang aandachtig hebben geluisterd, aantekeningen hebben gemaakt en veel vragen hebben gesteld.

Het was al snel tijd voor het creatieve gedeelte van de dag: een ‘alternatief denken’ workshop van AimAtArt. We kwamen een vergaderruimte binnen waar allerlei attributen lagen zoals gekleurd papier, knuffels, kaarten, lijm en ga zo maar door, hetgeen je niet 1 2 3 verwacht als je een masterclass gaat bijwonen. Dit is weer eens wat anders dan bladeren door je wettenbundels! Na een presentatie te hebben gekregen over het belang van alternatief denken werden we aan het werk gezet. In de stijl van het schilderij ‘de zeemeermin en de parkiet’ van Matisse moesten wij het beeld van de Zuidas knutselen en daarna aan de groep presenteren. Het was erg leuk om te zien hoe anders iedereen opdrachten interpreteert. Vervolgens werden we opgedeeld in drie groepjes en kregen we vijf minuten de tijd een stilleven neer te zetten van ‘de ideale Zuidas’ waarna elk groepje slechts één minuut kreeg om tegenover twee advocaten en de dames van AimAtArt een pitch te geven waarbij het beste groepje een prijs won. Deze workshop was erg leuk, we hebben gelachen en hebben onze rechter hersenhelft goed aan het werk gezet.

Na een rondleiding gekregen te hebben, gingen we met een goodiebag op zak naar Olivers, het café aan de overkant. Onder het genot van een biertje en een bitterbal keken we terug op een erg geslaagde, creatieve en leuke masterclass. Er kwamen na een tijdje advocaten en stagiaires naar het café waardoor we de dag met een erg leuke informele setting hebben afgesloten. We willen De Brauw Blackstone Westbroek heel hartelijk danken voor deze dag.

Door: Cathrien Sickler