MD-Masterclass Vaardigheden – Legal English | De Brauw

Donderdag 15 oktober 2015 bracht het Molengraaff Dispuut een bezoek aan de Brauw Blackstone Westbroek, de nieuwe hoofdsponsor. Dit kantoor had dan ook iets heel moois voor ons geregeld! Als eerste hadden wij een cursus Legal English van Stephen Machon; de Legal English editor van de Brauw die tevens trainingen Legal English verzorgt. Na deze leerzame training zijn we met zijn allen met verschillende advocaten en de recruiter van de Brauw naar Amsterdam Dance Event geweest om daar een presentatie te zien van de advocaat van ADE, een interview van Jeff Mills bij te wonen en tot slot van een borrel te mogen genieten.

De cursus Legal English was een les die velen van ons niet snel zullen vergeten. Tijdens deze cursus op het kantoor van de Brauw hebben wij eerst in groepswerk onze woordenschat vergroot en daarna een debat gevoerd in het Engels. Dit debat, dat was ingespeeld op de vluchtelingenactualiteiten, ging over een gemeente en verschillende belangen groepen die om moesten gaan met een verhoogd aantal vluchtelingen. De burgers, ondernemers, boeren, politie, pers en de politici van de gemeenten hebben hun standpunten krachtig in het Engels naar voren gebracht. Uiteindelijk hebben wij onder leiding van Stephen een mooi compromis gesloten. Aan het eind van deze cursus werden we tot slot verrast door hoog bezoek van Paul Sleurink, de hiring partner van De Brauw. Hij kwam even een kijkje nemen bij het studentenbezoek en vertelde iets over een van zijn spraakmakende zaken. Na zijn bezoek hebben we tot slot een indruk gekregen van het kantoor door een korte rondleiding. Al met al was het inhoudelijke deel van de dag zeer geslaagd.

Na het inhoudelijke deel was het tijd voor een evenement en de borrel. Wij mochten samen met De Brauw naar Amsterdam Dance Event! Menig Utrechtse student was jaloers dat dit voor ons werd mogelijk gemaakt. Niet iedereen weet dat het Amsterdam Dance Event uit meer bestaat dan alleen feesten. Zo hebben we een presentatie bijgewoond van Bjorn Schipper, de advocaat van ADE. Door middel van muziek en verhalen heeft hij ons een indruk gegeven van hoe het is om een groot evenement of een muziek-business te vertegenwoordigen. Ikzelf vond het vooral inspirerend dat deze man zijn eigen droombaan had gecreëerd. Bjorn had eerst het klassieke rechten-pad gevolgd, maar aangezien hij zo’n enorme fan van muziek was bleef het idee om deze twee passies te combineren in zijn hoofd spoken. Uiteindelijk heeft hij deze stap gemaakt door zijn stoute schoenen aan te doen en Richard, de directeur van ADE, aan te spreken over de mogelijke ‘juridische’ verbeterpuntjes van ADE. Richard heeft Bjorn direct wat verantwoordelijkheden gegeven, door de jaren heen is deze relatie alleen maar gegroeid. Bjorn is nu de enige echte advocaat van ADE, en is dan ook verantwoordelijk voor het opzetten van de juridische organisatie van dit evenement.

Na deze presentatie werden wij begeleid naar een interview met Jeff Mills, één van de grondleggers van de elektronische muziek. In dit interview werd vooral de focus gelegd op Jeff Mills’ inspiratie en waar hij deze vandaan haalt. Zijn inspiratie haalt Jeff Mills uit zijn directe omgeving. Hoe het licht valt op een dag beïnvloedt bijvoorbeeld zijn producties. Ik vond het opvallend dat hij muziek meer zag als een kunstvorm in plaats van alleen maar entertainment, waar ook buiten een club van genoten moet worden.

Tot slot was het tijd voor de borrel om na te praten over deze dag. Onder het genot van drankjes en bitterballen luisterde we naar swingende deuntjes van de DJ’s. Goede gesprekken zijn gevoerd en nieuwe contacten zijn gelegd. Al met al was het een zeer geslaagde dag. Namens het Molengraaff Dispuut willen wij de Brauw Blackstone Westbroek, en in het bijzonder Coosje, hier dan ook voor bedanken!

Door: Annemieke Zwanenburg