Lid worden

Leuk dat je geïnteresseerd bent in lidmaatschap van het Molengraaff Dispuut, dé studievereniging voor privaatrecht. Het Molengraaff Dispuut is een exclusieve studievereniging voor privaatrecht met als doel studenten met een bovengemiddelde interesse voor privaatrecht te stimuleren dit rechtsgebied op een bredere manier te beleven. Het Dispuut beoogt studenten de ruimte te geven om iets extra’s te doen naast het reguliere onderwijsprogramma. Tevens biedt het de mogelijkheid om in contact te komen met medestudenten die dezelfde ambitie hebben, met docenten en onderzoekers op het terrein van het privaatrecht en met werkgevers uit de advocatuur, het bedrijfsleven, de rechtspraak en andere werkterreinen.

Het Molengraaff Dispuut organiseert onder andere lezingen en bezoeken aan gerenommeerde advocatenkantoren, waar verdiepende privaatrechtelijke onderwerpen centraal staan. Daarnaast heeft het Molengraaff Dispuut een pleitteam dat om de week trainingen volgt en deelneemt aan landelijke pleitwedstrijden. Daarnaast organiseert het Dispuut ieder jaar een studietrip en een studiereis. Vorig jaar is het Dispuut afgereisd naar Lissabon en Taipei. De activiteiten van het Molengraaff Dispuut worden geheel voor en door studenten georganiseerd. Los van de deelname aan diverse activiteiten en lezingen bestaat voor de leden ook de mogelijkheid zitting te nemen in de inhoudelijke activiteiten-, pleitteam-, studietrip-, of studiereiscommissie.

Lidmaatschap van de vereniging is exclusief, dit houdt in dat de vereniging slechts plaats heeft voor studenten met een bewezen affiniteit met het privaatrecht. Studenten rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht met een gemiddelde van een 8,0 voor de privaatrechtelijke vakken komen in aanmerking voor lidmaatschap. Heb je net geen 8,0, maar wel nevenactiviteiten gedaan waaruit jouw interesse in het privaatrecht blijkt? Ook in dat geval kan het zijn dat je aan de vereisten voor lidmaatschap voldoet.

Voor het lidmaatschap van het Molengraaff Dispuut wordt momenteel geen contributie gevraagd. Van de leden wordt wel verwacht dat zij een actieve bijdrage leveren aan het Dispuut in de vorm van deelname aan ten minste drie inhoudelijke activiteiten per jaar.

Solliciteer via het onderstaande inschrijfformulier. Het bestuur zal je een beslissing nemen op basis van je motivatie, cv en cijferlijst. Je ontvangt per e-mail reactie van het bestuur.