Bedrijfsjuristenevenement

Naast de advocatuur of rechterlijke macht zijn er nog veel meer plekken waar je als jurist terecht kunt komen. Op 27 november is daarom opnieuw het Bedrijfsjuristenevenement georganiseerd in samenwerking met de JSVU. Op deze avond kwamen studenten uit verschillende jaarlagen samen om te ontdekken hoe het dagelijks leven van een bedrijfsjurist er nu eigenlijk uitziet.

Gabriëlle Creemers was als docent aan de Universiteit Utrecht met een ruime ervaring in de wereld van de bedrijfsjuristen de openingsspreker. Zij gaf ons de volgende motivatie mee: ‘Ga op zoek naar je beste zelf, als je energie steekt in dingen die je leuk vindt, levert dat veel meer rendement op’. Tijdens de daaropvolgende workshops door verschillende bedrijfsjuristen van Wolters Kluwer, KPMG, Uber, FrieslandCampina en Alliander werd ons duidelijk hoe je als bedrijfsjurist mee kan denken over oplossingen voor een bedrijf.

De avond werd afgesloten met een borrel, waarbij nog even werd nagepraat met een aantal sprekers. We kijken terug op een geslaagd evenement: veel studenten hebben een beter idee gekregen over de rol van bedrijfsjuristen en hoe zij samenwerken met de andere afdelingen van een onderneming.