Kantoorbezoek: Linklaters

Wie gaat onderhandelen wil natuurlijk de beste deal sluiten, maar hoe doe je dat? Om hiermee te oefenen bracht het Molengraaff Dispuut op 21 februari een bezoek aan het Amsterdamse Zuidas-kantoor Linklaters.

Linklaters is een advocatenkantoor dat wereldwijd toonaangevende bedrijven, financiële instellingen en overheden van hoogwaardig advies voorziet bij complexe, grensoverschrijdende transacties en projecten op het gebied van onder andere ondernemings- en effectenrecht, bankrecht, herstructurering en faillissement, procesrecht, arbeidsrecht, belastingrecht en mededingingsrecht. Op dit niveau is een sterk staaltje onderhandeling skills zeker geen overbodige luxe! Na deze introductie van het kantoor door banking partner Mees Roelofs kon het echte werk gaan beginnen. De groepen werden gevormd, de casus werd verdeeld en het brainstormen ging van start!

Het betrof een complexe ondernemingsrechtelijke casus waarbij twee ondernemingen een internationaal samenwerkingsverband wilde aangaan middels een overname van één van de ondernemingen. Om de samenwerking te kunnen laten slagen moest er onder andere overeenstemming worden gevonden over de aandelenverdeling. Dat bleek natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Laten we het erop houden dat de aandeelhouders van de kopende partij niet op hun mondje waren gevallen tegenover de besturen van de twee ondernemingen om hun belangen te beschermen!

Na de intense onderhandelingen en de sluiting van het akkoord kwam natuurlijk ook het leukste onderdeel van (succesvol) onderhandelen aan bod: de viering! Onder het genot van een glaasje champagne konden we terugkijken op een leerzame en praktisch dag waarop we Linklaters als kantoor beter hebben leren kennen en we onze soft skills weer hebben aangescherpt. Een absolute aanrader voor elke rechtenstudent!

– Stefan van Kolfschooten