Studietrip naar Boedapest

In de hele vroege ochtend van 5 februari 2018 zijn wij, twintig leden van het Molengraaff Dispuut, vertrokken naar het mooie Boedapest. Een tour guide liet ons na aankomst de meest bijzondere plekjes van Boedapest zien, waarna we allemaal meteen verkocht waren. Na een nachtje, die de meesten van ons gebruikt hebben om wat bij te slapen, was het tijd om een bezoekje te brengen aan het parlementsgebouw. Ik heb menig mens zien genieten van de met goud bekleede versieringen en de goed bewaakte kroonjuwelen.

Na het parlementsgebouw stond een bezoek aan de Hoge Raad van Hongarije op het programma. We hebben een rondleiding gehad en de mogelijkheid gekregen om al onze vragen te stellen. Hierna hebben we gekozen voor een beetje ontspanning. Badderen in één van de grootste badhuizen van Boedapest was hier de perfecte manier voor. Vooral omdat het buiten koud was, maar het buitenbad toch erg warm aanvoelde. Toen de avond eenmaal was aangebroken, was het tijd voor een kroegentocht! We hebben de Hongaren goed laten zien hoe wij in Utrecht een feestje vieren.

De laatste middag zijn we naar de Nederlandse ambassade geweest, waar we een uitleg hebben gehad over de werkzaamheden van de ambassade in Hongarije. In de avond hebben we met zijn allen gedineerd, en toen brak het moment aan waarvan we allemaal wisten dat het ging komen: morgen gaan we weer naar huis…

– Iris van Bragt