MD Masterclass | Internationaal ondernemen: De Brauw Blackstone Westbroek

Op vrijdag 19 januari vertrok een groep leden naar Amsterdam-Zuid voor de laatste bijeenkomst van de Masterclass Internationaal ondernemen. Op het programma stond een kennismaking met de praktijk van internationale arbitrage bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Nadat iedereen was voorzien van consumpties, begon het informatieve gedeelte met een presentatie over het kantoor zelf. Aan het eind van deze presentatie mocht iedereen prangende vragen opschrijven; een paar daarvan werden ter plekke beantwoord.

Vervolgens begon de lezing over het onderwerp van de masterclass: internationale arbitrage. Twee advocaten vertelden over de arbitragepraktijk in het algemeen en binnen het kantoor. In anderhalf uur tijd heeft de groep kennis gemaakt met de verschillende fases in de arbitrageprocedure. Zo werd verteld over de benoeming van arbiters, de doorlooptijd van procedures en de uitzonderlijke situatie van het hoger beroep in arbitragezaken.

Als afsluiting van de middag kon de groep aansluiten bij de vrijdagmiddagborrel op het kantoor. De groep kon zich mengen met de medewerkers van het kantoor. Na wat drankjes was het weer tijd om de trein terug te nemen richting Utrecht.

Al met al was het een geslaagde, gezellige middag. De groep heeft veel opgestoken van de arbitragepraktijk.

– Youri van Zoelen