Lezing Pensioen, werk en familie

Op 21 november waren ongeveer twintig weetgierige leden van het Molengraaff Dispuut op een vrije dinsdagavond aanwezig bij een lezing, gegeven door Tim Zuiderman en Jeroen Los. Beiden zijn advocaat bij Onno F. Blom Advocaten, een kantoor dat is gespecialiseerd in het pensioenrecht. Zij waren dus de aangewezen personen voor een lezing over dit rechtsgebied!

De eerste helft van de lezing werd gegeven door de heer Los. We werden getrakteerd op een ‘hoogover-sessie’, wat inhoudt dat de belangrijkste algemene punten van het pensioenrecht werden aangestipt. Zo kwamen onder meer de verschillende soorten dekkingen en stelsels aan bod.

Na de pauze werd er door de heer Zuiderman op een aantal gebieden binnen het pensioenrecht wat dieper ingegaan. Zo besteedde hij onder meer aandacht aan de arbeidsrechtelijke aspecten en de relatie tussen (ex)echtgenoten.

De lezing was een zeer aangename kennismaking met het pensioenrecht. Er was veel interactie en ruimte voor vragen. Vragen van beide kanten, want om na te gaan of iedereen het begreep, werden we door de heer Los meerdere keren op de proef gesteld. Gelukkig hebben we deze doorstaan!

Met veel enthousiasme, humor en toewijding werd de lezing gegeven. Ter illustratie: wanneer er een vraag werd gesteld door één van ons, waar niet met honderd procent zekerheid antwoord op kon worden gegeven, waren zowel de heer Los als de heer Zuiderman bereid om, gewapend met een wettenbundel, na te gaan hoe het precies in elkaar zat.

Na de lezing vergezelden beide heren ons naar café Hemingway, waar ter gelegenheid van de onthulling van studiereisbestemming een borrel georganiseerd werd. Een leuke afsluiter van een geslaagde avond!

– Sam Nelson