29 maart 2012 – Bezoek Boekel de Nerée

Door Mariëlle Souman

Met een kantoorbezoek aan advocatenkantoor Boekel de Nerée in het vooruitzicht stapte het Molengraaff Dispuut op 29 maart in de trein naar Amsterdam. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de recruiter Charlotte de Mos. Samen met collega-advocaat Jorrit Kraaikamp verzorgde zij voor ons een kantoorpresentatie, waarin onder meer een profiel van Boekel de Nerée werd geschetst. Ook verstrekte Charlotte ons informatie over de mogelijkheden om als student-stagiair(e) of werkstudent bij Boekel de Nerée aan de slag te gaan en werd er een blik geworpen op de Law Firm School, de beroepsopleiding voor de advocatuur.

Voor enkele leden van het Molengraaff Dispuut zal het wellicht in de planning liggen om in de toekomst te gaan promoveren. Het was daarom interessant om van advocaat en promovendus Johan Zwemmer meer te vernemen over zijn promotieonderzoek dat in het teken van ‘pluraliteit van werkgeverschap’ staat. De huidige realiteit is dat de relatie tussen werkgever en werknemer niet meer zo eenvoudig is. Payrolling, detachering, uitlening… in de praktijk blijkt de positie van ‘werkgever’ steeds meer door ondernemingen, na elkaar of gelijktijdig, te worden vervuld. Johan tracht in zijn onderzoek onder meer te achterhalen of ons recht, in het bijzonder het arbeids-, ondernemings- en insolventierecht, voldoende rekening houdt met dergelijke opkomende figuren die tot pluraliteit van werkgeverschap leiden.

Vervolgens stond ons een interactieve workshop ‘Schrijfstijl’ te wachten. Als je een advies of processtuk schrijft, kunnen allerlei vragen opkomen: hanteer ik een objectieve of subjectieve schrijfstijl, schrijf ik op informele of formele wijze, hoe houd ik de aandacht van de lezer vast, hoe structuur ik mijn tekst….en zo zijn er vele andere vragen te bedenken. Justine van Lochem, advocate bij Boekel de Nerée, gaf ons vele tips voor het schrijven van adviezen en processtukken. Een zeer nuttige en leuke workshop!

Na deze workshop volgde een speeddate met enkele juristen van Boekel de Nerée. Op hen konden wij allerlei vragen over het kantoor en de advocatuur afvuren. Ook stond nog een korte rondleiding door het kantoor op het programma, waarna wij ons aansloten bij de themaborrel ‘Viva Mexico’.

Wij willen Boekel de Neréé via deze weg nogmaals bedanken voor de interessante, leerzame en plezierige middag die wij hebben gehad!