25-01-2013 Kantoorbezoek aan Freshfields

Eind januari is het pleitteam afgereisd naar het advocatenkantoor Freshfields op de ZuidAs voor het tweede kantoorbezoek van het Pleitteam. Nadat we bij Wijn & Stael een algemene kijk hebben gekregen over de pleitvaardigheden waarover een advocaat moet beschikken, hebben we ons bij Freshfields specifiek op het schrijven van een pleidooi gericht.

Na ontvangst kregen we van de recruiters en een advocaat-stagiair een uitleg over het reilen en zeilen binnen Freshfields. Hierna begon het inhoudelijke programma. Het uiteindelijke doel was om zelf een pleitnota te schrijven aan de hand van een casus en deze in een pleidooi te verdedigen.
We begonnen met een workshop over de techniek van pleiten. Door middel van een quiz leerde we interessante feitjes over pleiten. Hierdoor kregen we meer inzicht in de impact van pleiten.
Als laatste kregen we de kans om samen met een senior associate te brainstormen over onze casus, waarna we een klein uur kregen om de daadwerkelijke pleitnota te schrijven.
De voordracht van de pleitnota, was geheel in stijl. De twee senior associates die zich voor de gelegenheid hadden gekleed in hun toga, deden niet onder voor twee professionele rechters. Aan het einde kregen we persoonlijke feedback over ons pleidooi. De dag eindigde met een rondleiding in het kantoor en een gezellige vrijdagmiddagborrel!