Pleitactiviteit Van Benthem & Keulen

Op 24 maart 2014 heeft het pleitteam een training gehad op het kantoor van Van Benthem & Keulen. Aangezien het kantoor zich bevindt in het prachtige Utrecht zelf, liepen wij met de fiets aan de hand het terrein op. Het beloofde een mooi dag te worden waar ons een spannende uitdaging te wachten stond. Van te voren moesten de pleiters namelijk een casus voorbereiden en pleidooi houden in de aanwezigheid van Mariska Nijenhof.

Eenmaal aangekomen op de hoogste etage van het gebouw, werden wij enthousiast verwelkomd door Kirsten Maes. Voordat de strijd losbarstte gaf Mariska Nijenhof ons een interessante lezing over etiquette in de rechtszaal. Zo is een beleefdheidsvorm om ook aan de wederpartij een kopie van de pleitnota te geven. Door het enthousiasme van Mariska en de kwalitatief sterke inhoud was de lezing een groot succes.

Na een verfrissend kopje koffie moest het spits toch afgebeten worden. De eerste pleiters zetten op een waardige manier hun pleidooi uiteen met verassende stijlfiguren en pleitstijlen. Uiteindelijk wordt elke strijd beslist en een winnaar gehuldigd. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat Paul Tanja het beste pleidooi heeft gehouden, bravo!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en danken Van Benthem & Keulen voor de hartelijke ontvangst en een interessante en gezellige programma

Pleittraining van Benthem & Keulen 2014