21 December & 9 januari 2012 – De Brauw Masterclass Business Awareness

Door Thomas Schouten

Op woensdag 21 december gingen wij naar het kantoor van De Brauw Blackstone Westbroek voor het eerste deel van de Masterclass Business Awareness. Wij werden daar hartelijk welkom geheten door de recruiter Ronne Theunis en twee advocaten. Zij gaven ons ook een korte presentatie over het kantoor en de mogelijkheden bij De Brauw.

Het doel van de masterclass was om ons inzicht te geven in de transactiepraktijk op het kantoor. Wij kregen dan ook een goede en leerzame presentatie over bedrijfsstrategie. Gewapend met onze net verworven kennis over de modellen van Porter kregen we een dik boekwerk uitgereikt. Hierin troffen we zeer veel gegevens aan over Starbucks. De opdracht aan ons was om een succesvolle groeistrategie voor dit dynamische bedrijf in Nederland te ontwikkelen. Daartoe werd de groep in 4 teams verdeeld.

Hierna volgde een goed verzorgde lunch waarin iedereen al druk begon te brainstormen over de juiste strategie. Aansluitend was er een korte rondleiding door het spectaculair ogende kantoor. In de trein naar huis werden afspraken gemaakt om de ideeën uit te werken en de presentaties voor te bereiden.

Maandag 9 januari keerden wij terug om onze presentaties te houden voor de ‘board’ van Starbucks, vertegenwoordigd door een notaris en een advocaat. Het was zeer leuk te zien dat iedereen voor een andere insteek had gekozen om Starbucks Nederland zo groot mogelijk te maken. Hetgeen de presentaties tot een groot succes maakten. Ook de ‘board’ was zeer tevreden met de goed uitgewerkte plannen en de antwoorden op haar kritische vragen. De aansluitende borrel na deze succesvolle middag was dan ook heel gezellig. Al met al een zeer geslaagde masterclass dus!

We hebben in deze twee zeer leerzame middagen bij De Brauw echt een kijk gekregen op het werk van een advocaat in de transactiepraktijk. Het is een unieke wereld waar je in de collegebanken eigenlijk geen kennis mee maakt. Het is daarom dan ook zeer leuk dat deze kans ons is geboden. Wij willen De Brauw Blackstone Westbroek nogmaals hartelijk bedanken voor deze twee dagen!