Kantoorbezoek aan Linklaters

Donderdag 21 november 2013 was het dan zo ver: een bezoek aan het kantoor van Linklaters. Eenmaal afgereisd met de trein naar de prestigieuze Amsterdamse ZuidAs, vervolgden wij onze reis te voet verder naar het Word Trade Centre Amsterdam. Onder het genot van het spectaculaire uitzicht over Amsterdam vanuit de 23e verdieping werden we op een aangename manier ontvangen. Na deze ontvangst vervolgde wij ons met het hoofdprogramma.

Allereerst kregen we van een aantal medewerkers, waaronder een partner, een presentatie over het reilen en zeilen binnen Linklaters. Eerst een stukje geschiedenis over de totstandkoming van Linklaters, daarna een en ander over de deelgebieden waarin Linklaters werkzaam is en tot slot de mogelijkheden om als student stage te lopen.

Na de presentatie brak het moment aan waar we allen met spanning op zaten te wachten. Het main event van het hoofdprogramma was onderhandelen. De casus was als volgt: drie grote bedrijven wilde allen hun Europese tak onderbrengen in een joint venture. Ieder bedrijf had zijn eigen doelen die wij, als onderhandelaars, moesten realiseren tijdens de onderhandelingen. Zo gezegd, zo gedaan: de groep werd verdeeld in drie partijen, waarna iedere groep afzonderlijk zijn doelstellingen en onderhandelingstactieken kon doorspreken. Hierbij werden we geholpen door medewerkers van Linklaters. Vervolgens het moment suprême, de onderhandelingsstrijd brak los. Buiten de onderhandelingszaal goede vrienden, maar binnen was de competitie tussen de partijen keihard. Na felle, doch leuke onderhandelingen wilde overeenstemming tussen alle drie de partijen niet helemaal lukken en hebben we er na tijden onderhandelen er maar een punt achtergezet.

Met de onderhandelingen achter ons gelaten hebben we de dag afgesloten met een gezellige borrel. Hier kon ieder zijn laatste beetje fanatisme van de onderhandelingen kwijt en konden we op een toegankelijke manier in gesprek komen met de medewerkers van Linklaters. Wederom een geslaagd kantoorbezoek.

Door: Benjamin Gideonse