Kantoorbezoek Houthoff Buruma

Op een warme en zonnige dag in mei bezocht het Molengraaff Dispuut de Amsterdamse tak van advocatenkantoor Houthoff Buruma. Na een korte treinreis vanuit Utrecht stapten we uit op station Zuid en liepen we met z’n allen de Amsterdamse Zuidas op, richting het pand van onze nieuwste sponsor. Eenmaal aangekomen op de 23e verdieping, werden we enthousiast verwelkomd door recruiter Eline van de Kreeke. Toen iedereen vervolgens zijn plekje had gevonden en was voorzien van een lekker kopje koffie/thee, begon vrijwel meteen de introductie van het spel waarover iedereen het de hele treinreis al had gehad: ‘The Game’.

The Game betrof de overname van het Nederlandse familiebedrijf ’t Hoen Marine & Offshore door het Chinese staatsbedrijf China Mining & Marine (CMM). Een zeer leuke en spannende case, waarbij je met je team zo goed mogelijk moest samenwerken om in korte tijd (zo’n anderhalf uur) de belangen van de verschillende partijen te achterhalen en aan de hand daarvan een goede deal te sluiten. Erg leuk en ook nog eens heel uitdagend, zélfs als je het spel als eens eerder had gespeeld.

Na onder het genot van een heerlijk stukje pizza de resultaten van de verschillende teams met twee advocaten van Houthoff Buruma te hebben besproken, vertrokken we met de hele groep richting Restaurant Nine, eveneens op de Zuidas. Hier werden we verwelkomd met een heerlijk glaasje prosecco. Achterover gaan zitten zat er echter nog niet in, want al snel kregen we allemaal een schort uitgedeeld en konden we beginnen met kokkerellen tijdens de Italiaanse kookcursus! Een kandidaat-notaris en aantal jonge advocaten die allemaal ook in Utrecht hadden gestudeerd waren hierbij aanwezig, zodat we hen tijdens het koken op een laagdrempelige manier het hemd van het lijf konden vragen. Toen alle gerechten gereed waren, zijn we met z’n allen aan tafel gegaan en hebben we de rest van de avond genoten van onze eigen creaties!

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en danken Houthoff Buruma voor de hartelijke ontvangst en het interessante en gezellige programma!

Door: Marlies Witting