19 december 2012 – Kantoorbezoek Stibbe

Door Wychand Kraaij

Op de vroege ochtend van woensdag 19 december had een afvaardiging van het Moolengraaff Dispuut het voorrecht de prestigieuze Zuidas met een bezoek te vereren. Op het programma stond een kantoorbezoek aan Stibbe. Weemoedig denkend aan ons warme bed stapten velen van ons de op deze mistige ochtend de trein in, maar gaandeweg nam het stemvolume toe en maakte de weemoed plaats voor een enorm enthousiasme . Voordat het tot ons doordrong, arriveerden we op station Amsterdam Zuid. Vol positieve energie verlieten we de trein, want ons lag een prachtig programma bij Stibbe in het verschiet.

Na enige momenten van ontspanning op de relaxte banken en fauteuils werden wij hartelijk ontvangen door recruiter Margot Hospes.  Hierna volgde een door haar en twee enthousiaste advocaat-stagiaires verzorgde kantoorpresentatie in een mooie ruimte op de zestiende verdieping van de Stibbe toren. Tijdens deze presentatie werd het kantoorprofiel geschetst en werd ons verteld over de opleiding die aan junior-medewerkers wordt aangeboden binnen Stibbe, waarbij de persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Verder passeerden de verschillende stagemogelijkheden en andere manieren om nader kennis te maken met Stibbe de revue.

Voor velen van ons is pleiten een passie. De pleitworkshop was dan ook een zeer interessant onderdeel van het programma. Twee advocaten gaven een korte inleiding en er werden twee casus uitgedeeld. De groep werd opgesplitst in vijf kleinere groepen en we kregen tijd om ons voor te bereiden op de casus handelend over de onrechtmatige daad en de aansprakelijkheid voor een ondergeschikte. De tijd vloog voorbij en al snel brak het moment der waarheid aan.

Gekleed in echte toga met bef waanden we ons in de rechtbank en op vurige wijze brachten partijen argumenten naar voren. Na onze pleidooien met veel plezier te hebben aangehoord, gaven de advocaten die de rol van rechter speelden ons tips, maar gelukkig konden ze ons vooral prijzen. De proeve der bekwaamheid hebben we dus met goed gevolg doorstaan.

Last but not least volgden na deze enerverende activiteit een rondleiding door de imposante Stibbe toren en een heerlijke lunch. Tijdens de lunch was er volop de gelegenheid om vragen af te vuren op verschillende advocaat-stagiaires, student-stagiaires en de recruiter.

Als advocaten in spé verlieten wij de toren om onze reis naar Utrecht aan te vangen. Wij kunnen terugkijken op een geweldig kantoorbezoek en we willen Stibbe via deze weg nogmaals hartelijk bedanken!