Kantoorbezoek Loyens & Loeff

Donderdag 19 maart 2015 was het dan zover. Het tikken van mijn hakken galmt door de halfverbouwde hal van Utrecht Centraal Station, mijn ogen speuren de omgeving af op zoek naar de anderen. Daar er maar weinig groepjes studenten staan die zo netjes gekapt en gekleed voor de dag verschijnen en een deel voorzien is van blauw/gele das is dit onderdeel van de dag al snel geslaagd. Na verhitte discussies over of een bepaalde verordening dan wel niet van toepassing is, dan wel minder inhoudelijke onderwerpen arriveren we bij het hoofdkantoor van onze hoofdsponsor Loyens & Loeff in de havenstad.

Op het moment dat het zonnetje haar gezicht laat zien, betreden wij de imposante hal, de ervaren kantoorbezoekers als ware ze er al jaren werken, de nieuwelingen, waar ik mezelf ook onder mag scharen, enigszins beduusd. Een warm ontvangst door recruiter Eva Bol zorgde er voor dat we ons meteen welkom voelden. Onder het genot van een kopje thee of koffie en gezeteld in heerlijke stoelen kregen wij een en ander over het kantoor te horen. Bijzonder is toch wel het feit dat de fiscalisten, advocaten en notarissen, de welberaamde drie bloedgroepen van Loyens, zo nauw samenwerken. Bovendien zorgt de Loyens Academy voor een soepele overgang van het studentenleven naar het harde leven van een werkende. Als beginnend advocaat-stagiair bij dit kantoor komt men met alle anderen advocaat-stagiaires in de Academy terecht alwaar eenieder klaargestoomd wordt voor zijn beginnende carrière bij Loyens.

Daar het uiteraard niet de bedoeling is dat we slechts luisteren volgde hierna een actief gedeelte. In de vorm van een heuse battle werd er gestreden voor de felbegeerde tas van Loyens & Loeff. De vragen betroffen een zeer actuele casus, namelijk de schandalige vernielingen in Rome door supporters van een voetbalclub wiens thuishonk gevestigd is in dezelfde stad als waar wij die dag verbleven. Deze hevige strijd werd afgesloten met een oefenrechtbank en resulteerde uiteindelijk in de enige echt winnaar, het team Ladies & Loeff (en Mikel).

Waar onze hersens enkele uurtjes flink aan het werk waren gezet, was het nu tijd voor de afsluitende borrel. Kosten nog moeite waren gespaard en allen genoten dan ook van alle lekkernijen en wijntjes. Nadat men heerlijk had gebabbeld met enige kantoormedewerkers was het tijd om weer richting de mooie Domstad te vertrekken. Kortom, een geslaagde en leerzame ervaring.

Door: Mariska Kuiper