Kantoorbezoek NautaDutilh

Op donderdag 18 september 2014 bezocht het Molengraaff Dispuut de Amsterdamse vestiging van haar sponsor NautaDutilh. Eenmaal aangekomen op het kantoor werden we hartelijk ontvangen door recruiter Marlies Verschoor. Toen iedereen voorzien was van wat te drinken, kwam partner Norbert de Munnik binnen om ons iets te vertellen over het kantoor en zijn carrière. Hij vertelde dat de klik met een kantoor van groot belang is.

Vervolgens gingen we door met het inhoudelijke gedeelte. We begonnen met een zeer interessante en leerzame presentatie over de civiele cassatietechniek. Daarna was het de beurt aan onszelf. Voorafgaand aan het bezoek hadden wij een arrest van het hof ontvangen, en nu was het aan ons om hiertegen cassatie in te stellen. Na een half uurtje moesten wij onze bevindingen presenteren en werd ons verteld op welke punten dit arrest nu echt gecasseerd was.

Het volgende punt op het programma was een rondleiding op het kantoor door twee advocaten. Tijdens deze rondleiding kregen we de mogelijkheid om de advocaten het hemd van het lijf te vragen en ondertussen vertelden zij openhartig over hun ervaringen met NautaDutilh en de manier waarop zij hier terecht waren gekomen. Na de rondleiding stond Marlies voor ons klaar met een goodiebag. Zij vertelde over de leuke stagemogelijkheden die het kantoor biedt. Zo kun je bijvoorbeeld een maand naar New York of Londen voor een stage, maar is het ook mogelijk om een maand stage te lopen bij de Rabobank en een maand bij NautaDutilh. De dag werd afgesloten met een borrel in de bar op het kantoor, waarbij er ook de gelegenheid was om met andere advocaten te praten.

We kijken al met al terug op een zeer geslaagde dag en danken NautaDutilh voor de hartelijke ontvangst en het interessante programma!

Door: Sylvia Deijk