15 februari 2012 – Havenbezoek Maersk en Loyens & Loeff

Door Annelotte Jacobs

Op woensdag 15 februari heeft het dispuut een bezoek gebracht aan de Rotterdamse haven en het kantoor van Loyens & Loeff. Na een gezellige treinreis naar Rotterdam Centraal werden we opgepikt door onze privébus met eigen gids Sander Gerretsen van Maersk, waarna we onze weg vervolgden naar de Rotterdamse Haven. Hier kregen we een uitgebreide tour over het gigantische terrein. Een zeer indrukwekkende ervaring.

Na deze interessante tour werden we afgezet bij het kantoor van Loyens & Loeff in Rotterdam, waar we vriendelijk werden ontvangen door recruiter Charlotte ten Hacken. Allereerst kregen we een uitgebreide kantoorpresentatie over de verschillende vestigingen en praktijkgroepen van Loyens & Loeff, de mogelijkheden op het gebied van binnenlandse- en buitenlandse stages en de Summer Course 2012. Ook de startfuncties en carrièremogelijkheden werden uitgebreid toegelicht, waarbij twee advocaat medewerkers over hun eigen ervaringen in de Loyens & Loeff Academy en The Law Firm School vertelden.

Vervolgens hebben we het handelsrecht in de praktijk behandeld door middel van een interessante casus. De groep werd in drie teams verdeeld. Ieder team bedacht een eigen naam en kreeg een eigen flipoverboard om de antwoorden op de vragen op te schrijven. Zowel binnen de teams als binnen de groep ontstonden interessante discussies over de verschillende leerstukken. De leden van het winnende team kregen een Loyens & Loeff Beachball setje. Na een rondleiding door het prachtige kantoor, sloten we de dag af met een borrel in ‘de kroeg’, de gezellige bar van het Rotterdamse kantoor.

De gehele dag was zeer geslaagd. Het indrukwekkende havenbezoek en de inhoudelijke casus op het kantoor van Loyens & Loeff gaf ons een kijkje in de praktijk. Naast een leerzame dag, was het vooral ook een erg leuke dag. We willen zowel Maersk als onze hoofdsponsor Loyens & Loeff hartelijk bedanken voor deze geslaagde dag.