Kantoorbezoek Loyens & Loeff

Op donderdag 13 maart 2014 zijn we op bezoek geweest bij het kantoor van Loyens & Loeff in Rotterdam. Aangekomen op kantoor werden we hartelijk ontvangen door recruiter Eva Bol.

Na een voorstelronde gaf mevrouw Bol een presentatie over het kantoor. Ze vertelde over de kracht van het kantoor die bestaat uit de samenwerking tussen de zogenaamde drie bloedgroepen, namelijk de fiscalisten, notarissen en advocaten. Daarnaast gaf ze informatie over de Loyens & Loeff Academy en The Law Firm School. Dit zijn speciale opleidingen die je volgt als je bij Loyens & Loeff gaat werken. Ze verlagen de drempel van theorie naar praktijk. Verder gaf mevrouw Bol aan dat studenten al eerder kennis kunnen maken met Loyens & Loeff door middel van een Summer Course of een stage in het buitenland. Ook besprak mevrouw Bol de mogelijkheid om je masterscriptie te schrijven op kantoor. Je kiest dan zelf een onderwerp uit en wordt vervolgens bij een advocaat op de kamer geplaatst die veel kennis heeft over dat onderwerp. Je kunt dan profiteren van de kennis van de advocaat en van de faciliteiten die de grote bibliotheek te bieden heeft. Al met al zijn er veel mogelijkheden om de sfeer te proeven en erachter te komen of Loyens & Loeff bij je past.

Na de heldere kantoorpresentatie was het tijd voor interactie. Advocaten Tyshanti de Jonge en Theodoor Verheij verdeelden de groep in vier subgroepen die het tegen elkaar opnamen in de casusstrijd. In de casus kwamen onder andere het internationale privaatrecht, het aansprakelijkheidsrecht en de gedragsnormen voor advocaten aan bod. Bij het bespreken van de antwoorden namen de advocaten een standpunt in welke zij op een overtuigende manier verdedigden en waarop de groepen vervolgens in moesten gaan. Deze wisselwerking droeg bij aan de inhoud van het programma en zorgde voor een goede sfeer. De groep ‘Legal Eagles’ ging er met de winst vandoor.

Tot slot begaven we ons naar de sfeervolle bar van het kantoor waar de middag werd afgesloten met een borrel. Onder het genot van een drankje en lekkere hapjes werd er nagepraat. We kijken terug op een geslaagde middag en bedanken Loyens & Loeff voor de hartelijke ontvangst en het goed verzorgde programma!

Door: Esther Snel